15 Rujan 2021

Nedovršena robna kuća u Obrovcu postaje Centar za stare i nemoćne

U Domu kulture Obrovac, 02. rujna 2021. godine, održana je uvodna konferencija projekta pod nazivom "Centar za pružanje usluga u zajednici Tereza". Projekt je sufinanciran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u sklopu poziva Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza. Ukupne vrijednosti je 17.123.805,19 kuna, od čega su bespovratna sredstva u iznosu od 14.097.224,98 kuna.

Realizacijom ovog projekta želi se postići uspostava centralnog mjesta koje će brinuti o starim i nemoćnim osobama Centra za pružanje usluga u zajednici „Tereza". Realizacijom projekta dobit će se zgrada koja će ispunjavati uvjete za obavljanje aktivnosti s 25 prostorija koje će biti kompletno opremljene i u kojoj će raditi 14 djelatnika.

Na početku uvodne konferencije svim prisutnima obratio se gradonačelnik Obrovca Ante Župan, koji je istaknuo važnost realizacije ovog projekta, kako prema krajnjim korisnicima, nemoćnim starijim osobama, tako i prema svima onima koji će direktno i indirektno biti zaposleni.
Sam projekt te njegov tijek i realizaciju predstavila je Gordana Renić, voditeljica projekta. Ovom prilikom javnosti je prezentirala budući izgled Centra koji će se dobiti rekonstrukcijom zapuštene i nikad dovršene zgrade robne kuće koja se nalazi u samom centru grada. Na taj način riješit će se problem napuštenog gradilišta, a zajednica će dobiti moderan i kvalitetan Centar koji će brinuti o nemoćnim starijim osobama.